Relationer.

Lite tankar som har varit nu det senaste är om relationer, familje-relationer, vänskap etc. Tänk vad gött det hade vart utan en massa msk runt omkring sig... tanken: 'Tänk om man skulle bli nunna o gå i kloster....' kommer finfint upp i mitt huvud! (Haha!)

Ne men, jag tror att många tänker på ett sätt att det hade varit gott att slippa en massa fölk hela tiden. Vänner sviker kanske lite för ofta, föräldrarna är 'puckon' i ungarnas huvud o pojk/flickvän är ju bara att slänga i väggen, typ ;)
Gott det hade vart att slippa det.. men om man vänder på steken då?
Vad hade du gjort utan dina 'puckon' till föräldrar? För det första hade du inte funnits... Aj* redan där alltså. O för det andra så hade du (om du nu mirakulöst har kunnat bli till utan dina föräldrar...) inte fått någon mat, omsorg eller husrum så att du hade kunnat klara dig.. så det hade inte gått heller. Men om du nu skulle fått mat o husrum så kan man knappast säga att de skulle bry sig om dig så värst mkt... o då hade du nog blivit väldigt psykiskt instabil.. såååå... utan dina puckoföräldrar så hade livet varit väldigt väldigt surt. Kanske dax att tacka dem ist för att du finns o är en normal och icke psykisk-instabil människa? Good idea! ;)

O utan vänner då? Kära nån.. utan de, som för övrigt kallas för 'din miljö' inom psykologiska termer, så hade du inte blivit den du är idag. Saker du har lärt dig om ex: relationshantering o krishantering eller vad du tycker,tänker och musiksmak etc, det skulle du inte ha i din personlighet utan dem! Du blir formad tillsammans med dem! O utan dem så hade du inte haft lika många bra minnen o skratt i bagaget som nu!
Dessutom så utan dina vänner, som kan svika dig ibland då o då för att de inte är lika perfekta som du, hade du inte haft en bra överlastare där du kan berätta om saker o ting som du inte kan snacka med dina puckoföräldrar om ;) Just kidding, men ändå sant.
Kanske dax att tacka dina vänner också?

O pojkvän/flickvän då... (nu talar jag mest bara om pojkvän göjjset.. jag menar,,, jag vill inte ha någon flickvän precis :P )
Pojkvänner.. de kan vara irreterande, oförståliga, korkade, känslokalla och allmänt konstiga. Men de kan också vara, snälla, offrar allt för en, förståliga (tänk att en kille kan vara oförståliga o samtigt förståliga.. o killar tycker att tjejer är konstiga ? ) smickrande och drivande. Helt enkelt, de är mänskliga de också. Visst äre bra?! Jag menar, det hade vart lite jobbigt om de inte hade varit mänskliga right? ;) utomjording typ så.
När du som flickvän är ledsen o du bara säger 'hej' till din pojkvän i tele, han vet dirr att något är fel, för att han har fått lära känna dig (förhoppningsvis..) o vad gör en pojkvän då? Jo han gör det vem som helst som bryr sig gör, frågar vad som har hänt. Omsorg. (Om han inte har det om dig så är du värt någon mkt bättre! PUNKT SLUT!)
Även ifall han kanske inte förstår allt vad du går igenom (om han hade gjort det så hade det nog varit lite läskigt tillslut..) så har han ändå omsorg om dig för den man älskar har man omsorg om!
Kanske dax att tacka din pojkvän också?

Vet du en sak? Dina föräldrar, dina vänner o din pojkvän är ingen slump. Någon har skapat dessa människor! Någon som har omsorg! Någon som älskar! Han heter Jesus.

Det står i bibeln att Jesus har omsorg om oss, därför vill han att vi ska prata med honom om ALLT som finns på våra hjärtan! O vad är omsorg då? Omsorg betyder o förknippas med: kärlek, omtänksamhet, tillsyn, skötsel och vård. Alltså, Jesus vill ta hand om dig för att han älskar dig. Jesus ser dig och han vill hjälpa dig o han hjälper dig, bara om du ber honom om det. Du kanske inte förstår vad som händer just nu o varför det händer, du kanske inte förstår den hjälpen du får av honom, men med tiden (när du blickar tillbaka) så kommer du att se att du fick den bästa hjälpen som någonsin kunde tänkas att få!

Om du är tacksam för dina vänner, föräldrar eller pojkvän/flickvän så kanske det är dax att också tacka han som har skapat dem? Kanske är dax att tacka Jesus för dina relationer.

"Och kasta alla era bekymmer på honom, ty han har omsorg om er."
- 1 Peterusbrev 5:7

"Var alltid glada, be oavbrutet, och tackar Gud under alla livets förhållanden. Detta är Guds vilja med er i Kristus Jesus. Släck inte Anden. Förakta inte profetior, men pröva allt, behåll det goda, och håll er borta från allt slags ont."
- 1 Tess 5:16-22


Några utan ungdomarna ifrån pingstkyrkan Falköping -09

Fridens!
/Becca.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0